Terénní bestseller povyroste, Suzuki Jimny obdrží druhý pár dveří

suzuki jimny | foto: youtube.com

Suzuki Jimny je úžasný off-road. Ale jako rodinné auto je kvůli svým miniaturním rozměrům takřka nepoužitelný. Nyní přichází řešení v podobě 5ti dvéřové verze.

Autocar India zveřejnil informace o chystaném 5ti dvéřovém Suzuki Jimny. Japonská automobilka Suzuki údajně připravuje prodlouženou verzi svého terénního bestselleru. Na indickém trhu chce automobilka nejprve představit dlouhé provedení, kdežto u nás známý 3 "dvéřák" má následovat později.

Pěti dvéřový Jimny bude využívat prodloužený rozvor, čímž vznikne více místa převážně v druhé řadě sedadel a měl by se zvětšit též zavazadlový prostor. Jinak by mělo být vše při starém. Obě nápravy mají být stále tuhé, odpružené listovými pery. O pohon se bude starat atmosférický zážehový čtyřválec o objemu 1,5 litru s výkonem 75 kW (102 koní) v 6000 ot./min. a točivým momentem 130 N.m. Na výběr bude buď 5ti stupňová manuální převodovka a nebo 4 stupňový automat. Cena za 5ti dvéřový teréňák má na indickém trhu začínat pod 1 milionem rupií (asi 333 000 Kč).

suzuki jimny | foto: youtube.com

O tom, zda se bude nový větší model exportovat i do jiných zemí není v této chvíli známo. V Evropě se krátké provedení stahuje z nabídky kvůli přísným emisním limitům. V nabídce se ale objeví užitková verze bez zadních sedadel, díky čemuž nemusí plnit tak přísné limity. Ve hře je i návrat osobní verze s jiným motorem. Například v Japonsku existuje kei car verze s přeplňovaným tříválcem o objemu 660 ccm s výkonem 47 kW (64 koní) a točivým momentem 96 N.m.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy