Mercedes-AMG GT Black Series, trojcípá hvězda míří na zákazníky Lamborghini a Ferrari

Mercedes-AMG GT Black Series | foto: youtube.com

V posledních týdnech Stuttgartský výrobce luxusních automobilů testuje na Nurburgringu ještě ostřejší AMG GT s názvem Black Series. Už tak úžasný supersport dostal vyšší výkon a naopak váha šla směrem dolů.

Dle jihoamerického časopisu Double Apex, chystaný Mercedes-AMG GT Black Series posílil oproti stávajícímu GT R PRO o rovných 100 kW (136 koní) a točivý moment stoupl o 100 N.m. Díky rozsáhlému využití kompozitních materiálů klesla celková váha o 70 kg.

Mercedes-AMG GT Black Series pohání vpředu uložená přeplňovaná V8 o objemu 4,0 litru. Výkon motoru dosahuje 530 kW (720 koní) a točivý moment vrcholí hodnotou 800 N.m. Síla motoru putuje na zadní kola prostřednictvím 7 stupňové automatické dvouspojkové převodky. Akcelerace z 0 na 100 km/h má být pod 3 sekundy a maximální rychlost výrazně přes 200 MPH (322 km/h). Pro úplnost uvádíme, že stávající nejvýkonnější Mercedes-AMG GT R PRO akceleruje z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a rozjede se až na 318 km/h.

K prvním zákazníkům by Mercedes-AMG GT Black Series měl dorazit během roku 2021. Zcela jisté je, že se bude jednat o limitovanou edici. V současné době nejsou k dispozici informace o plánovaném počtu vyrobených kusů, stejně tak o ceně za Black Series. Jisté již nyní je, že to bude výrazně více než 4,6 milionů Kč požadovaných za GT R PRO.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy