Tradiční pick-upy mají problém. Extrémní Lada 4x4 se chystá do sériové výroby

Lada 4x4 | foto: Lada4x4

Automobilka Togliatti "VIS-Auto", jenž je dceřinou společností AvtoVAZ, představila nový extrémní pick-up na podvozku Lada 4x4 (u nás známé spíše pod názvem Lada Niva). Poznávací značkou super offroadu jsou obrovské nízkotlaké pneumatiky, které zaručí nebývalé terénní schopnosti.

Základem představeného pick-upu je model VIS-23461 s dlouhou kabinou, což je v podstatě malý pick-up založený na Ladě 4x4. Přední náprava je původní a má odpružení vinutými pružinami. Ta zadní pochází ze speciálu Bronto Marsh a o její odpružení se starají listová péra. Zadní náprava je portálová a navíc vybavená uzávěrkou diferenciálu.

K pohonu slouží původní sériový zážehový čtyřválec o objemu 1690 ccm s výkonem 61 kW (83 koní) a točivým momentem 133 N.m. Výkon motoru putuje na všechna čtyři kola prostřednictvím 5 stupňové manuální převodovky. Ta je společně s  redukční převodovkou taktéž převzata ze sériové Lady. Aby výkon motoru zvládl zvýšený odpor pneumatik, změnil se konečný převod v diferenciálech.

Lada 4x4 | foto: Lada4x4

Zvenčí poznáte novinku na první pohled i z dálky. Vůz jezdí na obřích kolech s nízkotlakými pneumatikami. Jsou sice menší než u speciálu Bronto Marsh, který narozdíl od pick-up dokonce plave, ale i tak je zaručena úžasná schopnost překonávat terénní nástrahy a vůz si údajně poradí i s bažinatým povrchem. Kola se nacházejí pod výraznými lemi blatníků, mezi něž jsou umístěny velké hliníkové nášlapy. Na střeše nechybí expediční zahrádka s přídavnými světlomety a celá karoserie dostala maskovací nátěr.

Lada 4x4 | foto: Lada4x4

Plánuje se výroba na základě individuálních objednávek. Zahájení produkce ani konečná cena nejsou prozatím k dispozici.

Zdroj: lada4x4.net

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy