Škoda Octavia RS iV slibuje sportovní charakter a ekologický provoz

Škoda Octavia RS iV slibuje sportovní charakter a ekologický provoz | foto: Škoda Auto

Škoda Auto nabízí poprvé model RS s plug-in hybridním pohonem. Kombinace benzinového motoru 1,4 TSI a elektromotoru o výkonu 85 kW nabízí celkový systémový výkon 180 kW (245 k). Maximální točivý moment, který činí 400 Nm, je přenášen přes šestistupňovou automatickou převodovkou DSG na přední kola.

Octavia RS iV lze na první pohled rozpoznat jako vrcholný sportovní model čtvrté generace nejprodávanějšího modelu Škody díky černým designovým prvkům karoserie.

Škoda nabídne nový model také ve třech dalších elektrifikovaných verzích. Octavia iV s plug-in hybridním pohonem, který je dostupný ve výbavových stupních Ambition a Style, nabízí celkový systémový výkon 150 kW (204 k). Dvě verze e-TEC o výkonu 81 kW (110 k) a 110 kW (150 k) využívají jako první vozy ŠKODA mild-hybridní technologii.

Vysokonapěťová lithium-iontová baterie má kapacitu 37 Ah, respektive 13 kWh a umožňuje dojezd v čistě elektrickém módu až 60 km v režimu WLTP. Dynamický rozjezd zajišťuje elektromotor, jehož maximální točivý moment 330 Nm je k dispozici hned od startu.

Při pohledu dovnitř vozu Octavia RS iV upoutá pozornost převážně černý interiér. Tříramenný multifunkční sportovní volant s logem vRS je vybaven páčkami řazení pro převodovku DSG. Přední sportovní sedadla jsou potažena látkou v černé barvě. Na přání nabízí ergonomická sedadla s čalouněním v kombinaci materiálu Alcantara a kůže, a také nastavení hloubky sedáku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy