První SUV společnosti Aston Martin vstupuje do závěrečných testovacích fází

Aston Martin DBX | foto: Aston Martin

Aston Martin DBX prodělává nejrozsáhlejší jízdní testování v celé historii této britské značky. Rozsáhlé každodenní testy probíhají po celém světě, včetně dvou klíčových míst. Těmi jsou britský Silverstone a německý Nürburgring.

Dle poznatků inženýrů od Aston Martin nebude DBX jen dalším výkonným a v přímce drtivě rychlým SUV. Půjde o skutečné sportovní náčiní s praktičností a pohodlím, jaké zatím žádný jiný model od Astonu nenabídl. Že nejde jen o plané řeči dokazují naměřené rychlosti v zatáčkách. Ty jsou na stejné úrovni s Aston Martin Vantage. Na "brzdy" prý velké SUV trumfne DBS Superlaggeru. Za vše mluví časy zajížděné na "severní smyčce" pod 8 minut.

Zatím jediným potvrzeným motorem je twin-turbo 4,0 V8 s výkonem 404 kW (550 koní) a točivým momentem 700 N.m. Tyto hodnoty z něj dělají doposud nejvýkonnější V8 v historii Aston Martinu. Dynamické parametry jsou zatím ve fázi testování, proto si na ně budeme muset ještě nějaký čas počkat. Ale prozradit již teď můžeme, že DBX opakovaně překonává hranici 290 km/h. Ve hře je taktéž použití silnějšího agregátu V12.

Aston Martin potvrdil, že debut DBX proběhne letos v prosinci. Přesné datum ale uvedeno nebylo. Lamborghini Urus a Porsche Cayenne by se měla mít na pozoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy