Sportovní SUV od Volkswagenu? Tiguan Coupe prý dorazí příští rok

Ilustrační foto: Volkswagen CrossBlue Coupe | foto: Volkswagen

Automobilky Volkswagen bedlivě sleduje a hlavně následuje trendy, které velí automobilkám nabízet vozidla typu SUV všech typů a velikostí. Kromě klasického a praktického Tiguanu se tak brzy dočkáme i "sportovnějšího" a elegantnějšího modelu s karoserií kupé.

Nový Tiguan Coupe (jméno zatím nebylo potvrzeno) by podle informací magazínu AutomobileMagazine měl dorazit příští rok. Navzdory názvu se však stále bude jednat o pětidveřový model, který by však měl nabídnout podstatně přepracovanou a sportovnější karoserii.

Interiér vozu by však podle doposud získaných informací měl být koncipován stejně jako u klasického Tiaguanu. Novinkou by však měly být nové úrovně výbavy, což by se na interiéru jistě nějak projevilo. 

Do nového karosářského provedení by se měla přenést i podstatná část mechaniky, včetně motorů - zatím však není zřejmé, zda bude paleta stejná nebo omezená na výkonnější jednotky. Navzdory zacílení na prémiový segment by měl být nový model v základu dražší zhruba jen o 1500 Euro, tedy cca 38 500 Kč. V základu má vůz disponovat pouze pohonem předních kol, vyšší výbavy však nabídnou tradiční pohon všech kol 4Motion.

Jedna z podstatných změn by se měla udát na podvozku, který by měl být výrazně přepracován pro sportovnější pocit jízdy a podtržení sportovního charakteru karoserie kupé. Francouzský motoristický magazín sice neopírá své informace o žádné zdroje či citace, nicméně přihlédneme li k současným trendům, nevidíme na těchto informacích nic podezřelého.

Ostatně již v roce 2020 má dorazit vůz, jehož existence nám v prvních dnech přišla neuvěřitelná - model T-Roc v karosářském provedení kabriolet. Sportovnější SUV kupé, jaké sliboval již koncept Volkswagen CrossBlue Coupe na fotografiích, tak zní poměrně srozumitelně a logicky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy