Porsche se vrací k výrobě traktorů! Tentokrát budou elektrické

Porsche Mission E Tractor | foto: Porsche

Porsche se ve světě proslavilo díky svým úchvatným sportovním modelům, nicméně v nabídce bychom našli i crossovery, sedany a kombíky. O pohon se pak stará široká paleta motorů, včetně benzínových, dieselových nebo hybridních. Dříve však tahle automobilka vyráběla i traktory - a teď se k tomu evidentně chystá vrátit, jejich pohon však rozhodně nebude konvenční.

Před pár týdny jsme si mohli na ženevském autosalonu prohlédnout nový koncept Mission E Cross Turismo, který byl dalším ze série elektrických Porsche budoucnosti. Na tento koncept teď ale navazuje novinka, která potěší zvláště ekologicky zaměřená zemědělce, kteří nemají hluboko do kapsy.

Porsche Mission E Tractor | foto: Porsche

Porsche, stejně jako například Lamborghini, se v padesátých letech věnovalo výrobě tzv. "Super Traktorů." A právě koncept elektrického traktoru Mission E Tractor chce na tuto tradici opět navázat. Automobilka by tak své portfolio opět rozšířila o segment, který nechávají ostatní výrobci sportovních vozů ležet ladem.

Tvary nového konceptu Mission E Tractor se drží stejného designového jazyka, který provází celou rodinu těchto elektrických konceptů. Nutno ale dodat, že takhle stylový traktor jsme asi ještě neviděli. O zvláštní míru pozornosti si pak doslova říkají stylová a rozměrná litá kola, která budou na trhu jistě unikátem.

A zatím co vzhledem je traktor spíše retro, pod kapotou je to pořádná divočina. Podle automobilky bychom se mohli těšit na 700 elektrických koní a 800-voltové rychlonabíjení. Díky tomu by tenhle traktor nebyl jen obzvláště zelený, ale také extrémně rychlý.

V podstatě by se mohlo jednat o nejrychlejší a nejstylovější traktor na světě, kdyby to celé nebyl jen stylový žertík. Aprílu zkrátka neodolali ani v Porsche.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy