První snímky nové Hyundai Santa Fe jsou na světě. Největší důraz míří na bezpečnost

První fotka nového Hyundai Santa Fe | foto: Hyundai

Hyundai Motor představil první údaje o nové generaci Santa Fe. Vůz bude mít světovou premiéru v únoru a následně se začátkem března představí na autosalonu v Ženevě. Čtvrtá generace Santa Fe navazuje na celosvětový úspěch tohoto SUV.

První Santa Fe automobilka představila v roce 2001 a model se stal jedním ze základních kamenů úspěchu značky Hyundai Motor. Druhá generace dorazila v roce 2007 a současná třetí generace byla představena v roce 2013. Téměř šest let od premiéry na autosalonu v New Yorku se tak dočkáváme nové generace.

Nová generace Hyundai Santa Fe | foto: Hyundai

Automobilka nám toho k novému modelu skutečně neřekla moc, přesto se dozvídáme, že automobil dostane komplexní balíček nejnovějších aktivních bezpečnostních prvků, který Hyundai představuje pod souhrnným názvem "Smart Sense".

Vůz má zcela nový systém monitoringu cestujících na zadních sedadlech a kromě jiného je také vybavený výstrahou proti srážce při couvání. Tento systém využívá systém automatického brzdění, aby zabránil srážce při pohybu v prostorech se špatnou viditelností.

Z fotky samotné toho bohužel příliš mnoho nevyčteme, nicméně se nám zdá, že design nového modelu se silně inspiroval u dalších nedávno vydaných modelů, jako byla například Kona, Sonata nebo Volester. Ve hře je navíc možnost, že se dočkáme i variant pro pět nebo sedm cestujících. Tomu napovídá zvláště prostor za zadními dveřmi, který bude ukrývat buď obří kufr, nebo jednu sadu sedadel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy