Mercedes ukázal kousek z nové třídy A. Co už o novém hatchbacku víme?

Nový Mercedes-Benz třídy A | foto: Daimler AG

Automobilka Mercedes-Benz dnes zveřejnila první snímek lákající na premiéru nového prémiového hatchbacku třída A, jehož premiéra proběhne 2. ledna tohoto roku v Amsterdamu. Samotná fotografie toho příliš nového nepřinesla, přesto už o novém modelu něco málo víme.

Nově uveřejněná fotografie je spíš potvrzením dlouhodobých domněnek, které naznačovaly, že nové Ačko bude mnohem agresivnější, než jeho předchůdce. Designéři se evidentně inspirovali konceptem "A-Sedan" a některé prvky mohou připomínat i poslední generaci CLS. Samotná světla s LED denním svícením pak zachovávají typický světelný podpis.

Automobilka testovala novou třídu A více než 12 měsíců, takže se dá očekávat, že představený model bude dotažen do nejmenšího detailu a nabídne ty nejmodernější technologie. Ostatně již dříve uveřejněné fotografie ukazují, že v kabině by se měl objevit i dvojitý displej multimediálního systému, podobně jako u nových vyšších řad automobilky.

Pod kapotou by se také měla objevit celá paleta nových zajímavých motorů. Celkem by mělo jít o sedm benzínových motorů a 5 dieselů - ovšem vždy v závislosti na trhu. Objevit by se měl malý 1.3 litrový motor vyvíjený ve spolupráci s automobilkami Renault-Nissan-Mitsubishi a chybět nemá ani motor o objemu 1.5 litru.

Mluví se také o plug-in hybridní a elektrické verzi, nicméně mnohem zajímavější mají být ostré varianty. Na vrcholu se má objevit model AMG A45 o výkonu přes 400 koní, méně náročnější jezdci se pak nejspíše spokojí s novým a méně výkonným modelem A35.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy