Bude Kia Forte vypadat takhle sexy? Menší dvojče Stingeru se představí už za pár dní

Kia Forte | foto: Kia Motors

Již za pár dní představí Kia na autosalonu v americkém Detroitu nový kompaktní sedan Forte, který se ve svém designu silně inspiroval populárním modelem Stinger. To ostatně naznačují i ilustrace, které automobilka před pár hodinami zveřejnila.

Kia Forte by se měla představit v Detroitu už 15. ledna, nicméně do té doby se nás automobilka snaží zaujmout alespoň zajímavými ilustracemi, které naznačují podobu interiéru i exteriéru. Podobně jako řada dalších ilustrací, i tato je poněkud přehnaná, přesto na ní vypadá nový model skutečně působivě.

Sama automobilka vydala při uveřejnění ilustrací tiskovou zprávu, ve které označuje design modelu Forte za "sofistikovanější" a snaží se držet image sportovního vozu, kterou nabízí i větší sportovní sedan Kia Stinger. Inspirace tímto modelem je dobře patrná hlavně v zadních partiích modelu Forte, které působí širším a dominantnějším dojmem.

V tomto dojmu se však nese design téměř celé karoserie. Například v přední části oddělila automobilka masku od světel, přičemž světla dostala nové tvary, zatímco maska získává charakteristický "tygří nos".

Inovace pokračují i v interiéru, který působí velice čistě a jednoduše. Jeho jasné linie narušuje pouze vystouplá obrazovka multimediálního systému, pod kterou nalezneme výdechy a ovládání ventilace. Za zmínku stojí ještě výdechy ventilace na krajích palubní desky, které dostaly vzhled turbíny - podobně jako v modelu Stinger.

Pokud nabídku automobilky Kia na českém trhu sledujete, pak už nejspíš víte, že model Forte se zde nikdy neprodával. Přesto je pro nás zajímavý, neboť jeho vzhled by nám mohl napovědět, jak budou vypadat nové modely Kia Cee'd, které jsou naším ekvivalentem amerického Forte.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy