Volkswagen pracuje na ostrém Arteonu R. Má být dokonce rychlejší než Porsche

Volkswagen Arteon | foto: Volkswagen

Nový Arteon okouzlil řadu lidí svým protřelým a dynamickým designem, ovšem v jeho nabídce motorizací stále chybí něco, co by dokázalo vzhledu sekundovat jízdními výkony. To by se však mělo brzy změnit, neboť nejnovější informace hovoří o vývoji Arteonu s výkonem přesahujícím hodnotu 400 koní.

O plánech na nový Arteon R se v rozhovoru pro Car Throttle rozpovídal mluvčí automobilky VW Martin Hube a to během představovací akce malého ostrého Volkswagenu Polo GTI. Podle jeho slov se zdá, že automobilka už má k dispozici hotový prototyp, který momentálně testuje.

Podle informací z CarScoops se zdá, že pod kapotou prototypu nalezneme s největší pravděpodobností dvakrát přeplňovaný 3.0 litrový motor VR6, který posílá zhruba 404 koní na všechna čtyři kola. Sám v Hube v rozhovoru pronesl, že je přesvědčen o vynikajících výsledcích této kombinace.

Výkonnému motoru má totiž sekundovat systém pohonu všech kol Haldex poslední generace, který má být schopen povolit vozu uzdu a vyslat tak jeho záď do mírné přetáčivosti. Arteon R by tak měl být agilním a hravým vozem, který potěší každého správného řidiče.

Hube však nemluvil jen o parametrech vozu, ale rovnou se pustil i do srovnávání. Podle jeho slov by mohl být Arteon R rychlejší než jeho koncernový sourozenec Porsche Panamera v základní verzi. Ten také využívá 3.0 litrový přeplňovaný šestiválec, nicméně ten je naladěn na 325 koní, popřípadě na 434 ve variantě 4S.

Existence Arteonu R stále ještě není potvrzená a model bychom neměli brát za hotovou věc. Nyní záleží na jeho výsledcích během testování a samozřejmé také na rozhodnutí shora, tedy z vedení automobilky a potažmo celého koncernu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy