T-Roc R má být tím nejrychlejším SUV ve své třídě. Pomůže mu specialista?

Ilustrační fotografie - Volkswagen T-Roc GTI v podání X-Tomi Design | foto: X-Tomi design

Již dlouho se spekuluje o tom, jaké ostré modely Volkswagen nabídne, aby mohl konkurovat Mercedesu AMG. Očekávat bychom měli Tiguan R (nezaměňovat s R-line), na jehož vývoji se podle dostupných informací dlouhodobě pracuje, a jehož fotky byly již několikrát zveřejněny "spy" fotografy. Co ale další modely?

S největší pravděpodobností se totiž máme na co těšit - ostré verze by se měly týkat modelů Arteon, Touareg a T-Roc. Karsten Schebsdat, šéf vývoje podvozků společnosti Volkswagen k tomu řekl: "Myslím si, že T-Roc má velký potenciál k tomu, aby dostal i ostrou verzi. Již standardní T-Roc s pohonem 4Motion a podvozkem DCC s 19ti palcovými koly je velice agilní a má tak šanci, být tím nejlepším ve své třídě."

Volkswagen již také oslovil profesionálního jezdce Bennyho Leuchtera, aby se podílel na nastavení podvozku a optimalizaci jízdních vlastností. Benny Leuchter již v minulosti pomohl Volkswagenu s modelem Golf GTI Clubsport S, s nímž následně zajel rychlostí rekord na Nurburgringu v kategorii vozidel s pohonem přední nápravy. 

Nadcházející Volkswagen T-Roc R bude poháněn zřejmě klasickým motorem 2,0 TSI, který by měl být nastaven na výkon 310 koní, což je jen o trochu více, než chystá jeho budoucí rival Seat Ateca Cupra. 

All-New 2018 VW T-Roc R (310 HP) | zdroj: youtube.com

Volkswagen výrobu ostré verze T-Rocu zatím ještě oficiálně nepotvrdil, což ale patří mezi běžné praktiky. S největší pravděpodobností bude oficiálně představen až těsně před jeho uvedením na trh. První standardní modely T-Roc by se měly objevit u dealerů na začátku příštího roku. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy