Saleen se vrací na scénu! Svou novinku stále skrývá, my už ale její podobu známe

Na YouTube už se pohybuje několik snímků možné podoby nového Saleen 1 | foto: youtube.com

Během letošního ročníku autosalon v Los Angeles se dočkáme jedné velké premiéry. Steve Saleen, ředitel automobilky Saleen, představí zcela nový sportovní vůz nesoucí název Saleen 1, zkráceně S1.

O příchodu nového modelu S1 už se pár týdnů proslýchá a v Číně už se údajně podařilo pořídit i první snímky, ovšem víte jak to chodí se zprávami z Číny. Vůz však byl navržen i postaven v Kalifornii a jeho výroba by zde měla i co nejdříve začít.

Plány na stavbu modelu S1 se datují až do doby, kdy společnost JSAT (Jiangsu Saleen Automotive Technologies Group) zakoupila techniku, technologii a zbytky z projektu Artega GT, což byl německý sportovní vůz s motorem uprostřed a pohonem zadních kol, který se vyráběl do roku 2009 do roku 2012. Společnost Artega však zkrachovala a stala se pro JSAT snadnou kořistí. Namísto modernizace modelu Artega GT se však Steve Saleen rozhodl navrhnout a vybudovat zcela nový model - od základu.

Bohužel nemáme o žádné bližší specifikace, pouze jednu fotografii zadních partií a snímky "údajného" modelu S1 vyfoceného v Číně. Vše zajímavé se tak dozvíme až 30. listopadu, kdy bude vůz oficiálně představen.

Kromě technických údajů však budou zajímavé i informace o budoucnosti výroby. Podle některých informací z webu CarScoops by výroba měla probíhat v USA jen a začátku a poté by mohla být přesunuta do Číny. Zda je na těchto informacích něco pravdy však netušíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy