Už jste slyšeli o Devel Sixteen? Monstrum o výkonu 5.000 koní bude mít premiéru v Dubaji

Devel Sixteen | foto: www.dubaimotorshow.com

Extrémní, jinak tento hypercar snad ani označit nelze. Čtyři turba pohánějící šestnáctiválcový motor, poskytující výkon 5 000 koní. To je Devel Sixteen, pro který by neměl být problém překonat rychlost 310 mil za hodinu, tedy přes 500 km/h.

O hypercaru s názvem Devel Sixteen jste mohli slyšet již před několika lety, tehdy ale nikdo nemohl tušit, že se tak ambiciozní sen podaří zrealizovat. Přibližně o čtyři roky později ale víme, že existuje. Oficiálně představen by měl být na Dubajské motor show, která proběhne 14. až 18. listopadu letošního roku.

Devel Sixteen má být autem, jako "každé jiné", pohodlné a určené pro každodenní používání. Ovšem díky motoru o výkonu 3 728 kW má překonat magickou rychlost 500 km/h. Takový výkon odpovídá zhruba deseti supersportovním vozům nebo pěti vozům McLaren P1.

Devel Sixteen V16 5000HP Engine Dyno (2:30) | zdroj: youtube.com

Za výjimečným motorem stojí zřejmě italská společnost Manifattura Automobili Torino, která má dostatek odborných znalostí a zkušeností. Ty dostatečně předvedla při realizaci jiných supervozů - SCG 003 a Apollo Intensa Emozioine, o těch ale až příště. Nyní nezbývá nic jiného, než se těšit na 14. listopadu, kdy se otevřou dveře dubajské motorshow. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy