Ocel z Kobe Steel sice nebyla prvotřídní, stále však splňuje bezpečnostní normy, tvrdí Toyota

Toyota, Kobe Steel | foto: Toyota

Je to již týden, co se ukázalo, že zaměstnanci jedné z největší společnosti Kobe Steel falšovali údaje o síle a trvanlivosti hliníkových a měděných dílů. Tento fakt může mít fatální vliv na pověstné jméno Japonských automobilek, které od Kobe Steel materiál dlouhodobě odebírají.

Zatímco ostatní automobilky (Subaru, Honda, Nissan a Mazda) kvalitu použitých materiálů a výsledných karoserií ještě prověřují, Toyota už má jasno. Ve svém prohlášení společnosti Reuters Toyota připustila, že materiály pocházející z Kobe Steel jsou sice mimo požadované specifikace, stále však splňují bezpečnostní normy. 

"Potvrdili jsme, že materiály splňují platné zákonné normy a náš vlastní vnitřní standard pro klíčové požadavky na bezpečnost a odolnost vozidel," uvedla automobilka. 

Je to pravda? A nebo se pouze snaží vyhnout ohromné svolávací akci, která by se týkala několika milionů vozidel a stála nevyčíslitelné finanční náklady? To se můžeme pouze domnívat. Celou událost odpovídající svým rozměrům a dopadům kauze dieselgate pro vás budeme i nadále sledovat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy