Copak se dočista zbláznil? Aston Martin představuje první ponorku

Aston Martin Triton | foto: Aston Martin

Ano, zní to neuvěřitelně, ale je to pravda. Světoznámá automobilka Aston Martin spojila síly s výrobcem ponorek Triton Submarines, a chystá se tak společně zaútočit na podmořský trh. Odpověď na otázku, co britského výrobce luxusních vozů do těchto neprozkoumaných vod vlastně vede neznáme, výsledek bude ale jistě zajímavý.

První projekt společnosti Aston Martin Consulting nese název „Project Neptune“, a již nyní je zřejmé, že výsledná produkce nebude nikterak masová. Ne že by snad o podmořská plavidla nebyl zájem, ale obě společnosti kladou důraz na výsledný design, vytříbené materiály a kvalitní ruční zpracování.

Tomu bude však odpovídat i výsledná cena. Cílovou skupinou budou tedy zřejmě majitelé luxusních jachet, kterým bude chtít společnost Aston Martin Consulting poskytnout nové zážitky, v podobě ojedinělého podmořského plavidla.

Společnost Triton se zavázala k výrobě „nejbezpečnějších a nejvýkonnějších ponorek na světě“. Bohaté zkušenosti má díky výrobě těchto přepravních prostředků pro podmořské výzkumy a zřejmě zaslouženě si tak nese označení „nejzkušenější civilní výrobce ponorek na světě.“

„Projekt Neptune je definován zejména elegantním až extravagantním designem. Při navrhování vzhledu jsme využily takové formy a proporce, které vyjadřují i naše vozy, jako například nejnovější hypercar Aston Martin Valkyrie.“ Výkonný ředitel Bradley Yorke-Biggs dále vyjádřil své nadšení z nové spolupráce: „Project Neptune je vlajkovou lodí Aston Martin Consulting. Je to jasná a poutavá ukázka zkušeností Astonu s designem sportovních vozů. To vše je navíc obohaceno o nové aspekty řemeslné práce a luxusu.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy