Dostupné elektrické SUV? Nissan by ho mohl představit již v říjnu

Nissan Terra | foto: wheelsage.org

Automobilka Nissan není v oboru elektromobilů žádným nováčkem, ostatně není to příliš dlouho, co představila další generaci oblíbeného elektromobilu Nissanu Leaf, který by se rád stal předním konkurentem Tesly Model 3. Kromě příchodu nového Leafu bychom se však brzy mohli dočkat i představení nového elektrického SUV, které by platformu Leafu mělo převzít.

O novém modelu toho příliš nevíme, ovšem jeho vzhled by se mohl alespoň částečně inspirovat u konceptu Nissan Terra, který je na úvodní fotografii. Jeho rozměry by pak mohly být jen lehce větší, než v případě Nissanu Qashqai, jak uvedl v rozhovoru pro Autocar Alfonso Albaisa, šéf designového oddělení automobilky.

Technika také zůstává zahalena tajemstvím, ovšem podle zahraničních odhadů z webu Carscoops by se mohlo jednat o baterie o kapacitě 40 kWh, kterými disponuje i poslední generace Leafu. Dojezd s tímto balíkem tužkovek by se pak mohl pohybovat okolo 150 mil, tedy cca 241 kilometrů. To sice není kdovíjak vysoké číslo, ovšem Nissan umí velmi dobře zahrát na city a hlavně na cenu.

Stále ovšem existuje možnost, že Nissan zabuduje do nového Leafu i silnější baterie, jejichž kapacita by se měla vyšplhat na 60 kWh - a ty by se poté mohly přesunout i do plánovaného SUV. To už se ale pohybujeme jen ve světě spekulací a "kdyby"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy