Mercedes EQ A už dostal jasné tvary. Elektrický koncept vypadá úchvatně

koncept Mercedes-Benz EQ A | foto: Mercedes-Benz

Mercedes nás v posledních dnech zahrnuje přívalem ukázek designu nového konceptu Mercedes-Benz EQ A, ovšem nyní se odhodlal k poměrně velkému odhalení kompletního bočního pohledu, který nabízí řadu zajímavých detailů

Stylově vyhlížející hatchback nakonec nabídne pouze jeden pár dveří, což mu ale na atraktivitě rozhodně nijak neubírá. Už z prvních siluet bylo jasné, že Mercedes se snaží dosáhnout maximálně aerodynamického designu - nyní to ale vypadá, že kvůli tomu musela ustoupit i zrcátka, která nejsou na konceptu patrná.

Jinak stříbrná karoserie konceptu je doplněna černými detaily, mezi které patří černé pozadí osvětleného loga automobilky na masce, černá kapota nebo černá elegantní linka ve spodní části karoserie, která navazuje na podobně tvarovanou linku na předním nárazníku.

Už samotný přední nárazník byl poměrně výrazný, ovšem díky výrazně vystupujícím blatníkům a zajímavému prolisu na boku nyní vypadá celý koncept mnohem svalnatěji - zda ukáže i svaly pod kapotou se ovšem dozvíme až s příchodem frankfurtského autosalonu.

Prozatím se počítá pouze s jedním elektromotorem, který by měl pohánět přední nápravu. Není ovšem vyloučeno, že se později neobjeví silnější varianta, jež nabídne dva elektromotory, vyšší výkon a také pohon všech kol.

Už nyní ovšem víme, že produkční varianta konceptu EQ A bude vyráběna v německé továrně Rastatt. Produkce by měla být zahájena začátkem roku 2019.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy