Oproti konceptu Mercedes-Maybach 6 Cabrio je Tesla takhle maličká

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrio | foto: youtube.com

Již v loňském roce přišel Mercedes s futuristickým a rozměrným dvoumístným kupé s názvem Vision Mercedes-Maybach 6. Toto 5,8 metrů dlouhé kupé pro dvě osoby disponovalo elektromotorem o výkonu 750 koní. Nyní ho automobilka Mercedes představila ve verzi „Cabrio“. Pojďme se na něj podívat

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet v technických datech kopíruje svého loňského předchůdce. Vůz není ani o centimetr kratší a stále je pro dvě osoby. Mercedes tvrdí, že 750 koňový elektromotor rozhýbe tento automobil z 0 na 100 km/h za méně než 4 vteřiny. Nejen že dojezd automobilu má být přibližně 320 kilometrů, ale především (se správnou nabíječkou) se prvních 100 kilometrů dojezdu nabije během 5ti minut. Určitě doporučujeme shlédnout následující video.

Barva vozu, námořnická modrá, je použitá zcela úmyslně a má vyvolávat pocit jachty. Nádherná jsou také nová kola s konvenčním vzhledem. Interiér je vybaven bílými koženými sedadly, které se barevně doplňují s dveřmi a palubní deskou. Fascinující je nejen design budíků, ale především středového tunelu, uvnitř kterého jsou světlovodivé trubice, které ukazují tok elektřiny. Za zmínku stojí i dřevěné podlaha s hliníkovými pruhy, která taktéž dotváří pocit jachty. 

Kapota se otevírá stejně jako u předválečných vozů a i když byste od 5,8 metrů dlouhého vozu čekali větší úložný prostor, Maybach polovinu zabral vlastním kufříkem, dvěma deštníky a nádobím. Bohužel pravděpodobnost, že by se takový vůz dostal do sériové výroby, je mizivá. I když, pokud by někdo s dostatečným finančním obnosem požádal Mercedes o výrobu, určitá šance zde přeci jen zůstává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy