BMW Z4 oficiálně odhaleno! Na prvních snímcích mu to vážně sekne

Nový koncept roadsteru BMW Z4 | foto: BMW

Tak jsme se konečně dočkali. Kompletní fotogalerie dlouho očekávaného konceptu roadsteru BMW Z4 unikly na internet jen pár hodin před jeho oficiální premiérou na Pebble Beach Concours d’Elegance a díky nim se z krásy tohoto vozu můžeme těšit i my, kterým cesta na tuto slavnou motoristickou událost opět nevyšla

Na zveřejnění technických údajů si ještě budeme muset chvíli počkat, ovšem již včera jsme se dozvěděli že tento koncept je skutečným nástupcem oblíbeného roadsteru Z4. A pokud se BMW podaří přenést tyto tvary i na produkční vůz, tak má vyhráno.

Dynamicky tvarovaná karoserie s dynamicky vyhlížející přídí, elegantními boky a sportovní zádí konceptu dostala velmi neobvyklý lak v odstínu matně oranžové, kterou doplňuje stříbrná maska a stříbrno-černá kola.

Záď vozu, kterou jsme předtím neviděli, také působí impozantním dojmem. Zajímavou novinkou se staly zvláštně tvarované oblouky za sedačkami řidiče i spolujezdce. Pokud se ale podíváme na vůz zezadu, pohled upoutá zřejmě karbonový difuzor s dvojicí výfukových koncovek nebo zvýšená hrana víka kufru.

Zajímavých detailů je však na voze nespočet, ať už se budeme bavit o lehce agresivních předních světlometech s LED denním svícením, designově zajímavých zpětných zrcátkách nebo až překvapivě úzkém rámu čelního skla. 

To všechno jsou drobnosti, které činí novou Z4 vskutku netradičním a zajímavým vozem. Nezbývá tedy než počkat jaké motory výrobce umístí pod kapotu a v jaké podobě se vůz nakonec dostane k zákazníkům - ostatně výroba má být zahájena již příští rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy