Na platformě Nissanu Leaf vzniknou další elektromobily, ve hře je i SUV

Nissan Terra | foto: wheelsage.org

Zatímco my stále čekáme na představené nové generace elektrického Nissanu Leaf, v automobilce Nissan se již zřejmě pracuje na dalších elektromobilech, které by mohly stát na jeho platformě. Jedna teorie dokonce počítá i s tím, že by Nissan mohl začít vyrábět elektrické SUV vycházející z konceptu Terra.

Podle webu Autocar už společnost Nissan zažádala u malajského patentového úřadu o ochranou známku pro označení Terra, což by mohlo být chystané elektrické SUV automobilky.

Jméno Terra není u Nissanu nic nového. Koncept elektrického SUV s tímto názvem představila automobilka již před více než 5 lety. Nyní se však zdá, že by na stavbu skutečně mohlo dojít.

Základem nového SUV, ale i dalších elektromobilů, by se podle zpráv měla stát platforma z nového Leafu. S jeho udávaným dojezdem okolo 550 kilometrů pak není pochyb o tom, že by si platforma poradila i s větším vozem kategorie SUV. 

Leaf sice využívá pouze pohon přední nápravy, ovšem pro techniky z Nissanu by jistě nebyl problém přidat elektromotor i k nápravě zadní, takže Nissan Terra by se mohl chlubit pohonem všech kol.

Není jisté, zda se Nissan rozhodne právě pro stavbu elektrického SUV, či dá přednost jinému typu elektromobilů. Ať už se ale rozhodne jakkoliv, nový vůz by měl stát na platformě nového Leafu a první koncepty na sebe jistě nenechají dlouho čekat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy