Tajemný Civic Type R? Konečně známe podrobnosti

Honda Civic Type R | foto: Honda

Honda nás při představování nového Civicu pořádně napíná. Nejdříve nám ukázala pár fotografií, později nás informovala o tom, že je nový Type R nejrychlejší předokolkou na Nürburgringu. Až nyní, po přibližně třech měsících, máme k dispozici další informace.

Se sériovou výrobou nového Civicu Type R se začne letos v létě a výroba bude probíhat na montážních linkách ve městě Swindon v Anglii. Odsud se bude nový Civic exportovat po celé Evropě a na další trhy po celém světě, včetně Japonska a poprvé v historii i do Severní Ameriky.

Srdce vozu tvoří přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr poskytující výkon 320 koní a 400N.m točivého momentu. Distribuován bude výhradně s šestistupňovou převodovkou. Zrychlení z 0 - 100 km/h trvá novému Civicu přesně 5,7 vteřiny. Pokud budeme testovat maximální rychlost, ručička tachometru se zastaví na 272 km/h. Předpokládaná průměrná spotřeba se odhaduje na 7,7 l/100km.

Nový Civic Type R je kompaktní hatchback, který svými rozměry přesahuje svého předchůdce. Díky sportovnímu kitu je na první pohled dobře rozpoznatelný a na silnici si jej s běžným modelem určitě nikdo nesplete. K dispozici bude mít spousty asistenčních systémů, včetně sady technologií aktivní bezpečnosti.

Zatímco ve Velké Británii budou ceny nového Civicu Type R začínat na 900.000,-, ve Spojených státech to bude 790.000,-.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy