Tohle bude nářez. Subaru připravuje limitované edice BRZ a WRX STi

Subaru limited | foto: Subaru

Subaru nabídne pouhých 500 kusů od každého modelu. BRZ i WRX v limitované edici by měli být připraveny k prodeji na začátku příštího roku.

Nové Subaru WRX STI Type RA nabídne prvotřídní zážitek z jízdy, a to díky klasickému receptu  - menší váze, modernizovanému podvozku a výkonnějšímu motoru. Limitovaná edice WRX STI disponuje mnoha prvky z uhlíkových vláken, včetně samotné střechy. Na autě jsou obutá lehká 19-ti palcová kovaná kola od BBS. Díky maximální úspoře váhy Subaru odstranilo i rezervní kolo. 

Podvozek dostal přepracované přední vzpěry a tlumiče Bilstein, upravený byl i stabilizační systém VDC. O dostatečný brzdný výkon se starají šestipístové brzy Brembo. Kované písty, úprava řídící jednotky, přepracované sání a nový výfuk umožnili zvýšení výkonu stávajícího přeplňovaného 2,5 litru na odhadovaných 310 koní. Úprava zasáhla i šestistupňovou manuální převodovku, kde Subaru optimalizovalo převodové poměry a zkrátilo chod řadicí páky. 

Nové Subaru BRZ TS přináší upravený STI podvozek a agresivnější vzhled, zatímco motor zůstal beze změny. Podvozek a přední pomocný rám byly ještě více vyztuženy tak, aby umožňovali co nejlepší pocit z řízení. O přenos hnací síly se starají 18-ti palcová lehká kola STI spolu s pneumatikami Michelin Pilot Sport 4. Karoserie je opatřena kompletním STI kitem, včetně předních, zadních i bočních spoilerů, které spolu s velkým zadním křídlem optimalizují proudění vzduchu. 

Obě limitované novinky budou k dispozici v barvách „Blue pearl“, „Crystal black“ a „Crystal White“. Přesné specifikace a ceník budou známy během letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy