Dočkáme se Arteonu kombi? Automobilka přiživila spekulace

Počítačová animace Volkswagenu Arteon Variant od X-Tomi Design | foto: X-Tomi design

Ačkoliv se Volkswagenu ještě ani nepovedlo naplno rozběhnout prodeje nového modelu Arteon v Evropě, internetem už se šíří spekulace o plánované výrobě praktického modelu kombi. Tyto spekulace navíc přiživil i jeden z hlavních představitelů automobilky.

Nový Volkswagen Arteon představuje čerstvý vzduch v segmentu vlajkových lodí. Nástupce Passatu CC dostal krásné tvary, je vybaven nejmodernějšími technologiemi, působí reprezentativně a měl by nabídnout i dostatek místa pro posádku a její zavazadla. Přesto někteří potencionální zákazníci volají po karosářské variantě Kombi.

Pokud i vy spadáte do této skupiny lidí, máme pro vás dobré zprávy. Elmar Licharz, šéf produktové řady Volkswagen, se totiž během rozhovoru pro Autocar zmínil o tom, že by automobilka z Arteonu ráda udělala i klasický rodinný model. V současné době tak na stole leží žádost o výrobu stylového a moderního rodinného kombi. Jeho výroba sice není potvrzena, přesto má vysoké šance.

Samotný VW Arteon bude v hierarchii automobilky postaven nad Passatem a jeho hlavními rivaly budou Audi A5 Sportback nebo BMW řady 4 Gran Coupe. V závislosti na trzích si zákazníci budou moci vybrat z šestice přeplňovaných benzínových i naftových motorů. Vrcholné verze ale budou vždy spojeny s pohonem všech kol VW 4Motion a sedmistupňovou DSG převodovkou.

Arteon je také vozem s nejpokročilejšími bezpečnostními technologiemi, jaké kdy společnost do vozů implementovala. Díky funkci Emergency Assist 2.0 bude dokonce schopen v krajních případech automobil zastavit na krajnici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy