Nejluxusnější model Volkswagenu, Arteon v českém předprodeji již za 890 tisíc korun

AutoRoad.cz, 3. dubna 2017, 15:03 Google+

Necelý měsíc po světové premiéře nového modelu Volkswagen Arteon na Ženevském autosalonu byl v České republice zahájen jeho předprodej. Zákazníci si mohou zpočátku objednat a nakonfigurovat tento výjimečný vůz s oběma nejvýkonnějšími motory – TSI o výkonu 206 kW/280 k a Bi-TDI vyladěným na 176 kW/240 k.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon | foto: Volkswagen CR

Sdílejte článek

„Nový Volkswagen Arteon je zatraceně krásným vozem, který svým avantgardním designem uchvátí srdce a progresivní technikou přesvědčí rozum,“ říká Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Mám velkou radost, že již krátce po světové premiéře můžeme nabídnout k objednání vrcholné verze tohoto nevšedního modelu českým zákazníkům – po mateřském Německu a Švýcarsku jsme třetí zemí v pořadí, kde zákazníci můžou Arteon koupit a dát najevo svou individualitu vytříbenou sportovní elegancí spojenou s vysokou míru funkčnosti, variability a komfortu pro každodenní cestování. V průběhu letošního roku budeme modelovou řadu Arteon postupně rozšiřovat dalšími variantami pohonného ústrojí i výbavových linií.“

img-responsive

Volkswagen Arteon | foto: Volkswagen CR

Nový Arteon nadchne kombinací emocionálního designu, sportovního charismatu, vysoké úrovně variability a velkorysé nabídky vnitřního prostoru. Mezi jeho další přednosti patří mimo jiné vynikající prostor pro nohy vzadu, praktická karoserie liftback a objem zavazadlového prostoru 563 až 1557 litrů. Po technické stránce zaujme nový Volkswagen Arteon mimo jiné vyspělými motory, které mohou pohánět přední nebo všechna kola, a inovativním konceptem digitalizovaných zobrazovacích a ovládacích prvků. Mezi ně patří zcela digitální a individuálně programovatelný panel přístrojů Active Info Display, průhledový displej a nový informační a zábavní systém „Discover Pro“ s 9,2“ displejem opatřeným skleněným povrchem a s ovládáním gesty.

S celkovým konceptem modelu Arteon ladí inovativní asistenční a komfortní systémy. Mezi ně patří tři novinky. Nová generace adaptivního tempomatu ACC zohledňuje nyní omezení rychlosti, resp. údaje o průběhu trasy a automaticky těmto okolnostem přizpůsobuje rychlost jízdy. Nová, dynamická funkce natáčení světlometů do zatáček s předvídavým řízením rozpoznává na základě dat GPS a údajů navigačního systému o průběhu trasy, kdy bude vůz projíždět zatáčkou a osvětlí ji ještě dřív, než začne řidič měnit směr jízdy. Další zvýšení úrovně bezpečnosti nabízí druhá generace asistenta pro stav nouze (Emergency Assist). Dojde-li k náhlé zdravotní indispozici řidiče, začne asistenční systém v rámci svých technických limitů vůz brzdit a zároveň s ním přejede do krajního jízdního pruhu vpravo, pokud to dopravní situace umožňuje.

Nový vůz kategorie „gran turismo“ si mohou čeští zákazníci objednávat u autorizovaných prodejců Volkswagen nejprve ve spojení se dvěma exkluzivními výbavovými liniemi „Elegance“ a „R-Line“ a oběma nejvýkonnějšími motory TSI (206 kW/280 k) a Bi-TDI (176 kW/240 k). Ceny těchto vrcholných verzí začínají od 1 319 900 Kč (TSI Elegance 4Motion DSG), resp. 1 313 900 Kč (Bi-TDI Elegance 4Motion DSG).

img-responsive

Volkswagen Arteon | foto: Volkswagen CR

Sériová podoba modelu Arteon Elegance zanechává dojem vytříbené kultivovanosti, zatímco Arteon R-Line umocňuje sportovní charakter tohoto modelu, stejně jako všechny ostatní modely Volkswagen R-Line. Arteon Elegance je sériově vybaven například 18“ koly Muscat z lehké slitiny s pneumatikami AirStop o rozměru 245/45 R 18, digitálním panelem přístrojů Active Info Display, adaptivními předními světlomety LED s asistentem pro dálková světla Dynamic Light Assist, zadními světlomety LED s funkcí dynamických ukazatelů směru, zadní kamerou, navigačním systémem „Discover Media“, asistentem pro rozpoznávání dopravních značek, třízónovou automatickou klimatizaci „Air Care Climatronic“ včetně senzoru kvality vzduchu a filtru alergenů, sedadlem řidiče ErgoComfort, vyhřívanými sedadly vpředu a čalouněním sedadel kombinací Alcantara/kůže Vienna. Arteon R-Line se liší od výbavové linie Elegance 18“ koly v odlišném designu, čalouněním stropu v odstínu černá Titan, pakety R-Line Exteriér a R-Line Interiér ve sportovním stylu a komfortními sedadly Top.

Na základě výše uvedených výbavových linií si mohou zákazníci elegantní vůz se splývavou zádí ještě dalekosáhle individualizovat. Výbava na přání zahrnuje mimo jiné panoramatické výklopné a posuvné střešní okno, masážní funkci pro sedadla vpředu, vyhřívání volantu a čalounění interiéru dvoubarevnou kůží.

Volkswagen bude modelovou řadu Arteon postupně rozšiřovat. Nabídka výbavové linie Arteon Elegance bude začínat motorem 2.0 TDI o výkonu 110 kW/150 k s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Cena této verze byla stanovena na 1 055 900 Kč, zatímco Arteon R-Line se stejnou kombinací motoru a převodovky vyjde na 1 068 900 Kč. Motory TDI o výkonu 110 kW/150 k, resp. 140 kW/190 k a TSI o výkonu 140 kW/190 k budou k dispozici od poloviny května. Ve druhé polovině července bude následovat TDI o výkonu 140 kW/190 k ve spojení s pohonem všech kol 4Motion a na konec října je plánováno uvedení vstupního motoru 1.5 TSI s výkonem 110 kW/150 k, který bude možné pořídit již za 890 900 Kč ve spojení s šestistupňovou mechanickou převodovkou.

Vytisknout

Diskuze: Nejluxusnější model Volkswagenu, Arteon v českém předprodeji již za 890 tisíc korun

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Hyundai Kona

Nové B-SUV Hyundai se bude jmenovat Kona

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud