Hyundai plánuje nový pick-up. Víme, kdy by mohl vyjet na silnice

Santa Cruz concept | foto: youtube.com

V roce 2015 se na autosalonu v Detroitu představil koncept Hyudai Santa Cruz. Ten v lidech vzbudil nadšení a zájem o podobný stylový pick-up. Automobilka o voze dlouho mlžila, včera se ale serveru CarAdvice podařilo zjistit zajímavé novinky.

Koncept Santa Cruz představoval stylový pick-up, který se svou konstrukcí blíží spíš australskému stylu Ute. Svým zdařilým designem a příjemným interiérem vzbudil mezi lidmi velký zájem, neboť podobné vozy se příliš často nevidí. Rozhodně ne podobně propracované. Automobilka se ale k tomuto konceptu už dále nevyjadřovala.

To se změnilo až nedávno. V rozhovoru pro server CarAdvice se ke konceptu vyjádřil Scott Grant z australského zastoupení společnosti Hyundai. Podle jeho slov se na podobném typu vozu skutečně pracuje, na trh se však nedostane dříve než v roce 2020. Stále ale není jasné, zda půjde o stylový vůz, nebo o drsný pracovní nástroj.

Nový pick-up od Hyundai si ale neklade nízké cíle. Chtěl by totiž konkurovat již zavedeným modelům jako jsou Ford Ranger nebo Toyota HiLux. Ty mají v Austrálii podobnou oblibu jako v USA. Je ale otázkou, zda by se tento typ vozu dostal i na starý kontinent, kde to pick-upy stále nemají snadné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy