Beetle a Scirocco měli dostat novou tvář a elektrifikaci, místo toho zřejmě skončí. Není o ně zájem

Volkswagen Beetle | foto: Volkswagen

Pamatujete si, když Volkswagen sliboval nové Scirocco pro letošní rok? A vzpomenete si, že měl být Beetle elektrifikován? Ano, tohle se mělo letos odehrát, ale vše bude nakonec možná trochu jinak.

Oba vozy jsou totiž nyní v ohrožení a zřejmě zaniknou bez náhrady. Ptáte se proč? Vedou k tomu hlavní dva důvody. Špatné prodeje a skandál s emisemi, díky kterému je německá automobilka nucená šetřit a minimalizovat náklady.

Volkswagen Scirocco | foto: Volkswagen

„Beetle a Scirocco jsou zástupci emotivní a atraktivní třídy vozidel, ale je to Volkswagen. Není potřeba vždy za každou cenu nahrazovat jednu generaci nějakou novou,“ řekl finanční ředitel značky Volkswagen Arno Antlitz. Budoucnost obou vozů se bude projednávat na výročním zasedání. Zatím to ale vypadá, že nově připravované vozy Arteon a elektromobily ID budou dostatečnou náhradou.

Volkswagen prodal jen 5 tisíc kusů Beetla a 2 tisíce kusů Scirocca za první tři měsíce letošního roku na celém evropském kontinentu, což je i dohromady méně, než čísla Golfu za pouhý jeden měsíc. Ani prodejní čísla za uplynulý rok nebyly nijak přesvědčivá a tak budoucnost obou vozů visí opravdu na vlásku. Nezbývá tedy, než počkat na oficiální rozhodnutí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy