Na semaforu nedráždit! Motor BMW M550d xDrive má 400 koní a 760 Nm

BMW M550d xDrive na semaforu raději nedráždit! Jeho šestiválcový turbodiesel je aktuálně nejsilnějším na trhu. Disponuje výkonem 400 koní při 4 400 otáčkách za minutu a točivý moment činí rovných 760 Nm | foto: BMW

Bavorská automobilka rozšířila svým novým přírůstkem pětkovou řadu, neboť představila model, o jehož pohon se bude starat nejvýkonnější šestiválcový turbodiesel na světě.

Představená novinka skutečně udivuje. Čtveřice turbodmychadel přeplňuje naftový motor, jenž disponuje výkonem 400 koní při 4 400 otáčkách za minutu. Točivý moment činí rovných 760 Nm. Obrovský potenciál tohoto turbodieselu dává vozu vynikající zrychlení. Provedení Touring dosáhne stovky za velmi nízkých 4,6 sekundy, a variantě sedan stačí dokonce o dvě desetiny sekundy kratší čas. Nejvyšší rychlost je elektronikou omezena na 250 km/h. Plnění současné emisní normy Euro 6 je zajištěno nejen katalyzátorem NOx, ale mimo jiné také systémem SCR, jenž vstřikuje močovinu AdBlue.

Pokud se vám tato pohonná jednotka zdá povědomá, nemýlíte se. Vyskytuje se totiž také jako 750d. Motor je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou Steptronic a výkon je přenášen na všechna čtyři kola systémem xDrive.

Za písmenem M se skrývá sportovní podvozek snížený o 10 milimetrů či aerodynamický paket. V interiéru se mimo jiné objeví sportovní volant.

Varianta sedan přijede do autosalonů v červenci, provedení Touring dorazí později, až ke konci letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy