Budoucnost patří prvotřídnímu designu. Mercedes-Benz ukázal atraktivní koncept "A Sedan"

Mercedes Benz Concept A sedan | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz na letošním autosalonu v Šanghaji představuje studii s názvem „Concept A Sedan“. Ta naznačuje fakt, že automobilka uvažuje nad rozšířením kompaktní řady o plnohodnotný sedan. Dále nám ukazuje, jaký vzhled by mohli budoucí generace modelů nižší střední třídy dostat.

„Čas záhybů je u konce,“ říká šéfdesignér koncernu Daimler Gorden Wagener. Se svými dokonalými proporcemi a sníženou linií, je Concept A Sedan dalším milníkem smyslné čistoty, který má potenciál nastolit novou éru designu.

Nový koncept je 4570 mm dlouhý, 1870 mm široký a 1462 mm vysoký. Ve srovnání se současným Mercedesem CLA je tedy výrazně širší. Koncept má mít blíže především klasickým sedanům. Důležité je především prodloužení střechy, které poskytuje dostatek prostoru pro cestující na zadních sedadlech, což je hlavní nedostatek u aktuálního modelu CLA.

Dále se koncept vyznačuje především schovanými klikami dveří a B sloupkem, které tak nijak neovlivňují boční linie vozu. Výrazné jsou také přední a zadní podběhy, ve kterých se ukrývají 20ti palcová kola. Přední části dominuje maska chladiče Panamericana s trojúhelníkovými světlomety s fialovým nádechem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy