Jeep se chystá představit nový model. Bude to nejrychlejší SUV na trhu?

Jeep Grand Cherokee | foto: youtube.com

Příští týden se nám na Mezinárodním autosalonu v New Yorku má představit nový Jeep Grand Cherokee Trackhawk, který podle dosavadních informací aspiruje na titul nejsilnější SUV všech dob.

Ačkoliv ještě nejsou všechny informace potvrzené, podle zdroje z Carscoops by nový Grand Cherokee Trackhawk měl dostat 6,2 litrový motor V8, který podává výkon 707 koní a již dříve byl použit ve vozech Dodge Challenger a Charger SRT Hellcat.

Jeep Grand Cherokee SRT | foto: Jeep

Jinými slovy, Grand Cherokee Trackhawk by se tak měl stát opravdovou bestií na čtyřech kolech. Jen pro zmínku, poslední ostrý model této značky, Grand Cherokee SRT, měl výkon 475 koní. Tohle stádo koní bylo ustájeno v motoru V8 o objemu 6,4 litrů, který však nebyl přeplňovaný.

Pokud vás zajímají čísla jako zrychlení, podle neznámého zdroje by mělo být tohle SUV schopné zrychlit z 0-100 km/h za pouhé 3,5 vteřiny. Velice populární americkou disciplínu, závod na ¼ míle ( cca 402 metru ), by měl zvládnout za úctyhodných 11 vteřin. Pokud se tato čísla potvrdí, bude se tak tento vůz moci ve zrychlení poměřovat s ryze sportovními modely. Jak se ovšem bude při své vyšší váze a stavbě rvát se zatáčkami, to zůstává ve hvězdách.

Pokud si ovšem člověk uvědomí, že jde stále o velké a těžké SUV, kterým se pohodlně a bez problémů dostanete z bodu A do bodu B i s celou svou rodinou a zavazadly, nezbývá než před konstruktéry smeknout.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy