Automobilky Audi a Porsche spojily síly. Vyvíjí novou platformu

Porsche | foto: Bonhams

Obě automobilky spolupracují v rámci koncernu VW již řadu let. Nyní ovšem oznámily na oficiálním webu Volkswagenu své plány na mnohem užší spolupráci, z jejíž výsledků by měli čerpat jak obě značky, tak i jejich zákazníci.

Je veřejně známým faktem, že koncern VW by rád v dohledné době nabídl svým zákazníkům širokou paletu moderních, elektrických a autonomních vozidel. Po internetovém odhalení konceptu Vision E značky Škoda, jehož veřejného představení se dočkám na letošním autosalonu v Šanghaji, se tak nyní ukazuje, že své zástupce mezi elektrickými a autonomními vozy bude mít i Audi a Porsche.

Obě automobilky by měly spolupracovat na vývoji platformy, na níž budou nové modely postaveny. Díky spojení sil by kromě rychlejšího vývoje mělo dojít i k omezení nákladů, což by mohl ve výsledku ocenit hlavně zákazník. První plody této kooperace lze však očekávat až mezi lety 2020-2025.

Nemusíme se ovšem bát toho, že by se automobilky natolik prolnuly, až by se spojily. Ředitel automobilky Porsche Oliver Blume prohlásil, že obě společnosti spojí své síly kdykoliv to bude potřeba. Zároveň si však budou dávat pozor, aby byly zachovány rozdíly mezi oběma značkami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy