Známe ceny nového SUV Volkswagen Atlas

Volkswagen Atlas je novým sedmimístným SUV především pro USA. | foto: Volkswagen

Američané mají rádi hamburgery a velká auta, to je obecně známý fakt. Volkswagen se tedy rozhodl zainvestovat 900 milionů dolarů do továrny v Chattanooga a vyrábět zde největšího Volkswagena ve Spojených státech – Atlas.

VW Atlas je pořádný kus auta. Zepředu vypadá jako kombinace Tiguanu s Amarokem, záď je ale naopak spíše americká – chrom, pořádné koncovky výfuku, velká světla a hlavně nápis „V6“ odkazující na poctivou pohonnou jednotku.

„Je to největší a nejodvážnější Volkswagen postavený ve Spojených státech, přináší osobitý design, pro který jsme známí, nyní také s prostorem pro sedm cestujících. Atlas představuje novou cestu Volkswagenu do srdce amerického trhu,“ řekl Hinrich J. Woebcken, generální ředitel americké divize Volkswagenu.

Cena nejlevnější verze Atlasu byla stanovena na 30.500 dolarů, tedy 773 tisíc korun. Ta obsahuje přeplňovaný benzinový čtyřválec o obsahu 2.0 s výkonem 235 koní. Dále pak 18“ hliníková kola, LED světlomety, couvací kameru a ocelové hagusy. V interiéru kvalitní reprosoustavu, kontrolu trakce a 6.5“ infotainment s Bluetooth a plnou podporou Apple/Android.

Druhou pohonnou jednotkou je benzinový šestiválec o obsahu 3.6 litru s výkonem 276 koní. Cena s tímto motorem je stanovena na cca 808 tisíc korun (resp. 854 tisíc korun s pohonem všech kol).

Vyšší výbavová verze „Atlas S“ nabízí panoramatickou střechu, 8“ infotainment, komfortní osvětlení a SiriusXM satelitní rádio. Ovšem nejvíce luxusu v sobě ukrývá až verze „Atlas SEL Premium“ – 12.3“ digitální infotainment, 20“ hliníková kola, LED zadní světlomety, ambientní osvětlení, vyhřívání zadních sedadel a 12 reproduktorů o výkonu 480 wattů. Cena této verze je stanovena na $48,490, tedy přibližně 1.230.000,- korun.

Cenová hladina tedy stanovila konkurenty VW Atlas. Těmi je Mazda CX-9, Ford Explorer, GMC Acadia, Honda Pilot a Hyundai Santa Fe. a

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy