Nový VW Polo na první fotografii. Je to poloviční Golf

Volkswagen Polo GTI DSG (2015) | foto: Volkswagen

Je to jen pár dní zpět, co jsme vám prozradili první detaily o nové generaci Volkswagenu Polo. Až dnes vám ale přinášíme první fotku vozu.

Po vzoru nového Seatu Ibiza můžeme čekat modulární platformu MQB-A0 a nebude od věci, když tu samou techniku dostane i čtvrtá generace Škody Fabia. Nováček by měl ale do segmentu přinést třeba plně digitální přístrojový panel, poslední generaci infotainmentů a samozřejmě i jízdní pomocníky. Třeba parkovací asistent ParkPilot.

Vybrané ovladače a přední sedadla pak budou importovány přímo z většího Golfu. A právě zde podobnost s Golfem teprve začíná. Nové Polo se do značné míry odhalilo právě před pár dny. Díky tomu můžeme vidět úzkou masku chladiče anebo světlomety s integrovanými LEDkami pro denní svícení. Ve výsledku je to vážně mini Golf a nelze se tomu ani moc divit.

Základem nového Pola se stane litrový tříválec TSI v hned čtyřech výkonových variantách (chybět nemá ani ekologická verze BlueMotion), výše pak bude posazena 1.5 TSI Evo s deaktivací válců o výkonu 96 kW (130 k) nebo 110 kW (150 k). Turbodiesely budou opět čtyřválcové a označené shodně jako 1.6 TDI. Třešničkou na dortu bude Polo GTI s výkonem přes 147 kW (200 k).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy