Škoda Citigo útočí. Nová příď a modernizovaný interiér jí sluší

Škoda Citigo s novou přídí a modernizovaným interiérem | foto: Škoda Auto

Škoda Citigo se od jara 2017 představí s rozsáhlou modernizací designu exteriéru a přepracovaným interiérem. Na rozdíl od sesterského Volkswagenu up! ale nečekejte přeplňovaný litrový tříválec.

Příď modelu byla důkladně přepracována. Nová kapota, nová maska chladiče v typickém designu značky, upravený nárazník a pozměněná mlhová světla dodávají vozu nový svěží vzhled. Zatmavené zadní skupinové svítilny jsou nyní k dispozici i pro výbavu Ambition. Pro výbavu Style je k dispozici ColourConcept se střechou a kryty zpětných zrcátek v bílé nebo černé barvě.

Přední světlomety jsou vybavené LED-světlem pro denní svícení a mlhová světla mohou být volitelně vybavená Corner funkcí, s jejíž pomocí si vůz na křižovatkách osvítí prostor, do kterého řidič míří, tak, že při rychlostech do 40 km/h při odbočování automaticky zapne pravé nebo levé mlhové světlo.

Nabídku možností individualizace vozu doplňují nová patnáctipalcová kola z lehkých slitin ve stříbrné a antracitové kombinaci pro výbavu Style a nový odstín vrchního laku zelená Kiwi.

Škoda Citigo narostla o 34 mm do délky na 3597 mm, zatímco další vnější rozměry – šířka 1645 mm (pro 5dveřovou variantu), výška 1478 mm – zůstaly nezměněny. Díky velkorysému rozvoru 2420 mm vytvořili konstruktéři interiér, který nabízí dostatek prostoru i cestujícím na zadních sedadlech. Citigo je důkazem toho, že i velmi malé vozy mohou být uvnitř prostorné. Objem zavazadlového prostoru 251 litrů patří k největším ve třídě, po sklopení zadních sedadel objem vzroste až na 951 litrů.

Základním agregátem je motor 1.0 MPI o výkonu 44 kW (60 k) a točivým momentem 95 Nm při 3000 ot./min. Škoda Citigo s ním z 0 na 100 km/h akceleruje za 14,4 s a dosahuje maximální rychlosti 162 km/h.

U motoru 1.0 MPI s výkonem 55 kW (75 k) je k dispozici shodné maximum točivého momentu (95 Nm při 3000 ot./min). Citigo s touto motorizací dosáhne rychlosti 100 km/h z klidu za 13,5 s a dosahuje nejvyšší rychlost 173 km/h.

K dispozici je také motor poháněný zemním plynem nebo benzinem – varianta 1.0 G-Tec. Tříválec upravený pro plynový pohon má výkon 50 kW (68 k). S ním trvá zrychlení z 0 na 100 km/h 16,3 s, maximální rychlost činí 165 km/h a průměrná spotřeba pouhých 4,5 m3 zemního plynu na 100 km. Emise CO2 na kilometr jízdy přitom činí pouhých 82 gramů.

K dispozici budou výbavy Active, Ambition a Style. Navíc jsou nabízeny i varianty Monte Carlo a akční nabídka Fresh. Premiéru bude mít Škoda Citigo na Mezinárodním autosalonu v Ženevě (7. – 19. března 2017). V České republice jej bude možno objednávat v průběhu měsíce dubna, první vozy dorazí k zákazníkům počátkem června 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy