Zůstane Opel věrný klasice, nebo půjde cestou moderny? Známe budoucnost Corsy i Adama

Opel Corsa se příští generace dočká v roce 2019. | foto: Opel

Opel nedávno odhalil ambiciózní plány na příští rok, z nichž už stačil představit novou Insignii Grand Sport. Německému blesku to ale zjevně není dost, proto se rozhodl přijít také se střednědobým plánem, zahrnujícím tři nejmenší modely.

Příští rok nás ze světa Opelu čeká vlna crossoverů a SUV. Přijede nejen Crossland X jako sourozenec Mokky X a nástupce Merivy, ale také Grandland X jako alternativa ke Škodě Kodiaq nebo Volkswagenu Tiguan Allspace. Pořád ale bude rok 2017 rokem druhé Insignie. Vedle liftbacku Grand Sport uvidíme i kombi Sports Tourer, a to včetně dobrodružné verze Country Tourer. Ampera-e pak započne svou pouť za čistším životním prostředím.

Opel už má ale plán i na další roky, a stejně jako v případě toho příštího nemá problém se o něj podělit. Tentokrát se to týká modelů Adam, Corsa a Mokka X, jichž se v součtu prodalo zatím 1,5 milionu! 670 tisíc z toho připadá na Corsu, 630 tisíc na Mokku X (před modernizací jen Mokka) a 225 tisíc na Adam. A právě tato trojice zcela určitě dostane nástupce, pravděpodobně dokonce se stejným typem karosérie jako dnes. Stane se tak v roce 2019, a zatímco Mokka X bude vznikat v německém Eisenachu, Corsa a Adam najdou svůj domov ve španělské Zaragoze.

Je to zcela opačná situace než dnes, malé SUV totiž vzniká ve Španělsku, zatímco oba hatchbacky v Německu. Za změnou stojí snaha vedení Opelu o zefektivnění výroby nejen těchto tří modelových řad. Zároveň ani v jedné z továren nepřijdou stávající zaměstnanci o svá místa, což byl jeden z klíčových bodů nedávno podepsané kolektivní smlouvy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy