Nový Hyundai i30 se začíná odhalovat, předchůdce už nekoupíte

Nová generace Hyundaie i30 se začíná odhalovat. | foto: Hyundai

Nižší střední třída zažívá v posledních měsících silná zemětřesení. Opel i Renault představily nové generace svých kompaktů, Volkswagen pro změnu chystá omlazovací kúru pro Golf. Pozadu tak logicky nechce zůstat ani hladový tygr z Koreje, který už v Paříži ukáže novou i30.

Ačkoliv byla druhá generace Hyundaie i30 designově kontroverzní a reklamní spoty v České republice byly s narážkami na Škodu Octavia vyloženě trapné, zákazníci si ji oblíbili. Jenom v červenci si jihokorejský kompakt připsal s 673 prodanými auty druhé místo ve své třídě. Novinka, která bude opět vyráběna v Nošovicích, je tak pro Hyundai enormně důležitá. Její premiéra je naplánována na pařížský autosalon, virtuálně se ale představí již 7. září. Jako takový předkrm nabízí automobilka několik teaserů.

Z nich jde vyčíst docela hodně o podobě budoucí velké konkurence Renaultu Mégane nebo Opelu Astra. Zásadní je především to, jak moc se i30 podobá na i20 a SUV Tucson. V přední části se šestiúhelníkovou maskou chladiče a diodami pro denní svícení v nárazníku lze také vypozorovat jistou inspiraci novou ekologickou řadou Ioniq. Hlavní světlomety svým tvarem naopak míří k luxusní divizi Genesis. Vzadu budou nová LED světla s trojdimenzionální optikou, z Tucsonu si i30 půjčuje vzhled pátých dveří.

Již dříve jsme Vás informovali, že pro novou generaci i30 se chystá také hybridní a plug-in hybridní pohonné ústrojí. Ty si nošovický model půjčí z Ioniqu a doplní jimi řadu klasických benzínových a naftových motorů. Třešničkou na dortu bude sportovní provedení N s výkonem až 191 kW (260 k) a možným pohonem všech kol. K nové i30 se váže také jedna informace o té staré. Tu totiž tuzemské zastoupení značky již vyřadilo z nabídky, podle webových stránek si tak můžete objednávat už jen kombi nebo sportovní verzi Turbo. Pokud ale po odcházejícím hatchbacku zatoužíte, určitě je v nabídce ještě hodně skladových vozů se zajímavými slevami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy