Potvrzeno! Jaguar Land Rover postaví novou továrnu na Slovensku

Jaguar Land Rover | foto: Archiv AutoRoad.cz

Koncem léta loňského roku se objevily neoficiální informace, že Jaguar Land Rover (JLR) uvažuje o výstavbě nové továrny na Slovensku. A včera konečně padlo oficiální rozhodnutí, ze kterého budou mít radost zejména naši východní sousedé. Automobilka Jaguar Land Rover skutečně postaví novou továrnu na Slovensku.

Výrobní závod bude postaven u Nitry, nabídne zařízení světové třídy a celá výstavba vyjde na cirka 1,1 miliardy liber (cca 41 miliard korun). Britská automobilka prohlásila, že nová továrna nabídne zaměstnání až 2800 lidem a bude se tu vyrábět řada nových modelů. Stavba bude zahájena v příštím roce a první modely sjedou z výrobní linky koncem roku 2018. Zpočátku je v plánu roční výroba 150 000 kusů, avšak později se počítá s nárůstem.

Původně Jaguar Land Rover zvažoval postavení zmíněné továrny v USA, Mexiku a dalších lokalitách. Nakonec bylo vybráno Slovensko, jelikož jde o zavedený stát s prvotřídním automobilovým průmyslem. Navíc v těsné blízkosti závodu bude k mání i více než 300 dodavatelů. Díky nové továrně dostane JLR větší možnosti pro vývoj nových a vzrušujících modelů.

Generální ředitel JLR, Dr. Ralf Speth, řekl: „Jaguar Land Rover je potěšen z dnešního přivítání Slovenska do naší rodiny. Nová továrna doplní naše stávající závody ve Velké Británii, Číně, Indii a Brazílii. Jde tak o další krok ve strategii naší značky, aby se stala skutečně globální.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy