Honda má v plánu návrat S2000, prozatím řeší odpovídající platformu

Nová Honda S2000 údajně půjde ve stopách své předchůdkyně | foto: Honda

Dlouhá léta se mluví o tom, že Honda oživí populární model S2000, který se přestal vyrábět v roce 2009. Poté nastalo absolutní ticho o možném nástupci, neboť se automobilka soustředila na vývoj novodobé Hondy NSX. Ovšem podle posledních zpráv to vypadá, že se Japonci skutečně pustí do vývoje nástupce S2000, který má jít ve stopách předchozího modelu.

Nedávno se na Britských ostrovech konalo setkání majitelů S2000, na kterém nechybělo i pár zástupců vývojového oddělení přímo z Hondy a naznačili tak možný comeback roadsteru. I nástupce by měl nadále disponovat motorem vpředu a pohonem zadních kol. Navíc má automobilka v plánu prodávat novou S2000 pouze se šestistupňovým manuálem s krátkým řazením.

Základem nové Hondy S2000 bude 1,5litrový přeplňovaný čtyřválec VTEC o výkonu cca 180 koní. Pro náročnější klientelu bude připraven 2,0litrový přeplňovaný čtyřválec z Civicu Type R. V hot-hatchu sice disponuje výkonem 310 koní, ale v roadsteru prý bude menší. Silnější provedení nabídne krom většího výkonu i tužší odpružení, více optimalizovaný podvozek a především zadní diferenciál s omezenou svorností.

Všechno zní krásně, ale stále má Honda nevyřešený podstatný problém – chybí jí v současné době vhodná platforma s pohonem zadních kol. Nyní se japonská značka zaměřuje na vývoj globální platformy s pohonem předních kol, kterou dostane i příští generace Hondy Civic. Navíc nevypadá to zrovna tak, že by se automobilka pustila do vývoje nové platformy, a to kvůli financím.

Pokud však Honda najde ideální řešení, bude nová S2000 konkurovat Mazdě MX-5, Fiatu 124 Spider nebo BMW Z4. Dokonce se prý uvažuje nad ostřejší Hondou S2000 Type R jako odpověď na 124 Spider od Abarthu. Honda má v plánu také dříve avizované „baby-NSX“, ale prioritou je momentálně dvoumístný roadster.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy