Prémiové DS se chystá mezi SUV, chce konkurovat Mini či Audi

DS Wild Rubis | foto: Citroën

V současné době obsahuje portfolio luxusní divize Citroënu pouze tři modely – DS 3, DS 4 a DS 5, které postupně prošly nedávnou modernizací. Ovšem v plánu je rozšíření nabídky modelů během pár let, jak už naznačuje včerejší informace - přesněji DS pracuje momentálně na prémiovém SUV.

Britský deník AutoExpress zveřejnil, že PSA se nyní soustřeďuje na vývoj nové platformy, kterou budou využívat v Citroënu, Peugeotu a nakonec i DS. Vůbec první „vlaštovkou“, která bude postavena na nové platformě, se stane nová generace Peugeotu 208 a záhy i příští generace malé DS 3. Nový prémiový třídveřový hatchback dorazí společně se zmíněným SUV, které je prozatím pracovně pojmenované jako DS 3 SUV.

Pořád je času dost, takže na technické podrobnosti je příliš brzy, ale připravované prémiové SUV chce konkurovat zejména Mini Countryman, ale i Mazdě CX-3 a také očekávanému Audi Q1. DS však dopředu prozrazuje, že pětidveřové SUV nebude nabízeno s pohonem všech čtyř kol. Je to hlavně kvůli tomu, že zákazníci si zkrátka prémiové SUV neobjednávají s pohonem 4x4, i když ho má model v nabídce. Nicméně, je velmi pravděpodobné, že chystané SUV si vezme inspiraci od konceptu Wild Rubis, který se ukázal před dvěma roky v Šanghaji. 

Co se týče motorové palety, bude na devadesát procent převzatá od malé DS 3. Konkrétně se bavíme o tříválcovém motoru 1,2 PureTech s různými výkony a 1,6 BlueHDi v různých specifikacích. Dokonce DS uvažuje také o hybridním ústrojí. Jak malé DS 3, tak i DS 3 SUV se bude vyrábět ve francouzském městě Mulhouse a premiéra obou vozů se uskuteční v roce 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy