Lamborghini představí v Ženevě unikátní supersport na počest zakladatele značky

Lamborghini Veneno Roadster | foto: Lamborghini

Lamborghini chystá zase unikátní supersport a má k tomu pádný důvod, jelikož zakladatel značky, Ferruccio Lamborghini, by oslavil v příštím roce již sté narozeniny. A právě na jeho počest se připravuje exkluzivní model, přesněji sourozenec Lamborghini Reventon, Sesto Elemento či Veneno.

Generální ředitel Lamborghini, Stephan Winkelmann, prozradil v rozhovoru s britským deníkem Auto Express, že výroční model na počest zakladatele se představí na jarním autosalonu v Ženevě a bude designově zcela odlišný od současných vozů, konkrétně Huracánu a Aventadoru. Pod tím si můžeme vybavit opravdu leccos, ale tajný zdroj automobilky dodal: „Připravovaný model bude krásný, ale ne natolik extrémní, jak by se dalo očekávat“.

Představený model bude vyroben pouze jako kupé a navíc v limitované edici o 20 kusech jako tomu bylo u Lamborghini Sesto Elemento. Prozatím není ani oficiálně známo, jak se bude nový model jmenovat, ale Auto Express prohlásil, že dostane název Centenario, což znamená ve španělštině „stoletý“. Výroční supersport nabídne tradiční, ale i inovativní prvky. Navíc má disponovat kombinací impozantního designu, výkonu a také aerodynamiky. Winkelmann také naznačil, že supersport bude lehký a vybaven high-tech podvozkem.

Co se týče zvolené motorizace, Centenario by mělo nabídnout 6,5litrový dvanáctiválec z Aventadoru SuperVeloce o odhadovaném výkonu 770 koní. Pokud tomu tak opravdu bude, můžeme očekávat zrychlení na stovku za 2,5 sekundy. Jak už jsme zmínili výše, bude vyrobeno pouze 20 kusů a vypadá to, že automobilka má již všechny prodané.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy