Ford Focus ST - facelift i speciální edice

Focus ST | foto: Ford

Pěkně popořadě. Nejprve byla zveřejněna informace o limitované edici ST500.

Ford je velkým fandou limitovaných edicí, takže se „starou“ verzí se nemůže loučit jinak. 500 mí připomínat Ford GT40, který v roce 1966 triumfoval v Le Mans. Tomu se podřizuje černá barva s pruhy, které se táhnou přes celou kapotu a střechu.

Ačkoliv pod kapotou není žádná změna, zákazníci nejsou ochuzeni o nová sedadla Recaro.

Jestli to půjde tímto tempem dál, nevím, nestanou-li se raritami spíše sériové vozy, které nevzešly ze žádné limitované série.

Druhou novinkou je facelift Focusu ST. Zatím máme k dispozici jedinou fotku, která však říká mnohé. Není asi třeba dodávat, že změny se odehrály v duchu faceliftu standardního Focusu, o kterém jsme psali zde. Změny se tak dotknou jak předních světlometů, tak i zadních svítilen. Nové jsou i nárazníky na obou stranách.

Auto bude v prodeji od března příštího roku. Za novinky považujme startování tlačítkem, u Fordu tak oblíbená funkce, audio jack pro rádia a, světe div se, i zástrčku na 230V pro napájení běžných spotřebičů. Tuto vychytávku nemá ani většina manažerských sedanů a ve Focusu ST její uplatnění příliš nechápu, přesto vítám.

Jinak zůstává vše při starém. 225 koní a z 0 na 100 za 6,5, to jsou ty pravé ochranné značky Focusu ST.

Na závěr ještě malé video připomínající předfaceliftovou verzi Focusu ST.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy