Modernizovaná Škoda Scala a Kamiq, ceny verze First Edition

Modernizovaná Škoda Scala pro rok 2024 | foto: Škoda Auto

Dvojice kompaktních modelů značky Škoda přichází v inovované podobě s řadou nových výbavových prvků, které v daném segmentu nejsou obvyklé.

České zastoupení automobilky Škoda Auto pro tuto příležitost připravilo speciální nabídku vozů Scala First Edition a Kamiq First Edition, obsahující nejdůležitější novinky modernizovaného provedení.

Doporučená prodejní cena obou vozů startuje shodně na částce 599 900 Kč včetně DPH a k zákazníkům by se měly dostat již v prvním kvartálu roku 2024.

Výbava vozů ve verzi First Edition přináší zcela nová 17palcová kola Kajam Aero, Matrix-LED přední světlomety, virtuální pedál, virtuální kokpit, paket city plus (parkovací kamera vzadu, parkovací senzory vpředu a vzadu, KESSY s alarmem, volba jízdního režimu) a asistovanou jízdu 1.5+, která v sobě zahrnuje hlídání mrtvého úhlu, adaptivní tempomat nebo adaptivní vedení v jízdním pruhu.

Vůz na první pohled poznáte díky speciální plaketce First Edition na předních blatnících. Exkluzivita modelu Škoda Kamiq ve verzi First Edition je navíc umocněna černě lakovanou střechou včetně A-sloupků a černě lakovanými kryty zpětných zrcátek.

Modernizovaná Škoda Kamiq pro rok 2024 | foto: Škoda Auto

Doporučená prodejní cena vozů Škoda Scala First Edition a Škoda Kamiq First Edition začíná shodně na 599 900 Kč včetně DPH s motorizací 1.0 TSI/85 kW a manuální převodovkou, na 639 900 Kč včetně DPH se stejným motorem v kombinaci s předovkou DSG a na 679 900 Kč včetně DPH ve vrcholné motorizaci 1.5 TSI/110 kW DSG. Pro oba modely je připravena i výbava na přání, která zahrnuje například 18palcová kola Fornax, panoramatickou střechu, navigaci, vyhřívané čelní sklo a další prvky.

Modernizace obou modelů se dotkla vzhledu i techniky. Poprvé jsou pro tyto modely k dispozici Matrix-LED přední světlomety stejně jako virtuální pedál ve spojení s elektricky ovládanými pátými dveřmi.

Řada použitých asistenčních systémů se běžně spojuje spíše s vozy vyšších tříd. Ve standardní výbavě obou modelů jsou například Front Assist s prediktivní ochranou chodců, asistent udržování jízdního pruhu a rozpoznávání dopravních značek. V případě nehody chrání posádku až devět airbagů. Inteligentní zadní parkovací senzory dokážou vůz při hrozící kolizi s překážkou automaticky zastavit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy