Chevrolet Corvette E-Ray, už i ikona amerických sporťáků sází na elektřinu

Chevrolet Corvette E-Ray | foto: Chevrolet

Stejně jako velká část moderních supersportů, tak i elektrický rejnok, jak se tato čerstvě představená Corvetta jmenuje, sází na hybridní pohon. Díky němu má být pekelně rychlá.

Nově představený model legendárního amerického sportovního vozu sází na dvojici motorů. Uprostřed nízké karoserie se nachází starý známý motor LT2 6,2 litru V8 z modelu Stingray, který je zde naladěný na výkon 369 kW (501 koní) a točivý moment 637 N.m.

Velkou "Vé osmičku" doplňuje elektromotor umístěný na přední nápravě. Ten má výkon 120 kW (163 koní) a točivý moment 165 N.m. Tento motor čerpá energii z 1,9 kWh lithium-iontové baterie. V režimu Stealth zvládne vůz jet čistě na elektřinu rychlostí až 72 km/h.

Chevrolet Corvette E-Ray | foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette E-Ray 2024 kromě toho, že bude první elektrifikovanou Corvettou drží i další prvenství. Díky systémovému výkonu 481 kW (655 koní) a pohonu všech kol dokáže zrychlit z 0 na 60 MPH (96 km/h) za 2,5 s a čtvrt míle s pevným startem zvládne za 10,5 s s konečnou rychlostí 209 km/h. Tyto hodnoty z E-Ray činí nejrychlejší sériovou Vette, všech dob.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy