Lamborghini Huracán Sterrato, pojem SUV dosáhl nové dimenze

Lamborghini Huracán Sterrato | foto: youtube.com

Pojem SUV je zkratka anglického Sport Utility Vehicle ( v češtině sportovně užitkové vozidlo). Ono první slovo Sport je u většiny vozů této kategorie přinejmenším diskutabilní. Ne však v případě chystaného Lamborghini, kde by se klidně dalo hovořit o SSUV (Super Sportovní....).

Supersportovní Lamborghini Huracán je tu s námi již 8 let, ale ještě než bude nahrazeno novým modelem, snaží se italská automobilka vydělat nemalé peníze na speciálních sériích. Jednou z nich je verze Sterrato. Ač byl tento koncept představen již v roce 2019, až nyní automobilka ze Sant'Agaty zveřejnila video, kde se terénní Huracán představil v akci. Nutno dodat, že video působí velmi zábavně.

Ohledně bližších informací k chystanému modelu jsou Italové skoupí na slovo. Všimnout si můžeme červených plastových lemů blatníků, pod nímž se nacházejí 20palcová kola s offroad pneumatikami s vyšším profilovým číslem. Na lemy blatníků navazují četné plastové prahové lišty a dokreslují tak dojem terénního vozu. Na střeše přibyly lyžiny a na přídi se objevila přídavná LED světla, zatímco záď zdobí nově tvarovaný difuzor. Samozřejmostí je pak vyšší světlá výška, jenž byla dosažena upraveným zavěšením kol.

Lamborghini Huracán Sterrato | foto: youtube.com

Všechna čtyři kola bude roztáčet atmosféricky plněný desetiválec do V o objemu 5,2 litru s předpokládaným výkonem naladěným na 470 kW (640 koní) a točivým momentem okolo 560 N.m. Co se týče dynamických schopností vozu, pak není důvod se domnívat, že budou výrazně horší než u výchozího Huracánu, který umí z 0 na 100 km/h dosáhnout za 2,9 s a dosahuje maximální rychlosti 325 km/h.

Lamborghini Huracán Sterrato | foto: youtube.com

Oficiální premiéra Lamborghini Huracán Sterrato by měla proběhnout v nejbližších měsících. Ve hře je například říjnový autosalon Paris Motor Show 2022.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy