Maserati GranTurismo Folgore, elektrický trojzubec s 1200 koňmi

Maserati GranTurismo Folgore | foto: Maserati

Italský výrobce exkluzivních sportovních vozů během zahajovacího závodu Formule E představil svůj nový, plně elektrický model, Maserati GranTurismo Folgore.

Při předpremiéře bylo nové GT pokryto "maskovací" modrou fólií s trojzubcem. Maskovací je v uvozovkách, jelikož tenký film jen stěží zamaskoval design elektrického kupé. Zcela zřetelné jsou proporce vozu s dlouhou kapotou a širokými lemy zadních blatníků. Všimnout si lze též předních světlometů podobných těm, které používají Maserati MC20.

O pohon Maserati GranTurismo Folgore se bude starat elektrická pohonná jednotka o celkovém výkonu 883 kW (1200 koní). Tento výkon umožní novému GT zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,0 s a pokračovat až k rychlosti 306 km/h. Elektřinou poháněné GT bude tak daleko výkonnější než konvenční Maserati GranTurismo poháněno 3.0 litrovým twin-turbo V6.

Maserati GranTurismo Folgore | foto: Maserati

Oficiální premiéra nového modelu má proběhnout v letošním roce. Do roku 2025 mají být ve výhodě jak GranTurisma elektrická, tak i spalovací. Po roce 2025 už jen elektrická. Dle oficiálních zdrojů z vedení automobilky mají být veškeré její vozy od roku 2030 již pouze na elektřinu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy