Supersportovní Lexus LFA dostane nástupce, na úžasnou atmosférickou V10 ale můžeme zapomenout

Lexus EV SuperCar | foto: youtube.com

Lexus odhalil fotografie svého nového sportovního vozu, který má navázat na úžasný supersport LFA. Novinka prozatím nedostala jméno a tak ji říkají Electric Supercar. Výrobce slibuje, že produkční verze obdrží nejmodernější baterii, která má zajistit působivý dojezd.

Žádné konkrétní technické podrobnosti o slibném elektromobilu zatím nebyly zveřejněny. Ví se pouze to, že bude používat nejmodernější baterie (solid-state battery). Ve srovnání se současnými lithium-iontovými bateriemi se může pochlubit lehčí konstrukcí a vylepšenou účinností. Hovoří se o tom,že by nový Lexus s takovouto baterií mohl mít dojezd asi 695 kilometrů.

Lexus EV SuperCar | foto: youtube.com

Výrobce také naznačil použití velmi výkonných elektromotorů , která vozu umožní zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 2 s. Mimochodem, společnost slíbila, že všechny tyto technologie dříve nebo později rozšiří i do ostatních modelů značky. Dá se předpokládat, že kromě v Lexusu by se mohli objevit i v lidovějšch vozech od Toyoty.

Design: Electric Supercar má velmi jasný a nezaměnitelný vnější design. Vyznačuje se dlouhou kapotou a pozvolna se snižující střechou. Jisté totožné designové prvky můžeme vidět při pohledu zepředu, tak i ze zadu.

Mimochodem, sám Lexus nazval první sériovou verzi elektromobilu ideovým nástupcem ikonického modelu LFA - supersportovní vůz s benzinovým motorem V10 o objemu 4,8 litrů umístěným uprostřed a pohonem zadních kol. Mezi roky 2011 a 2013 jich bylo smontováno pouze 500. Výrobce slibuje, že mu elektrická novinka neustoupí ani po stránce komfortu, ani dynamiky.

Lexus EV SuperCar | foto: youtube.com

Připomeňme , že nadějný bateriový supercar se poprvé krátce ukázal na konci loňského roku. Tehdy Toyoty „spustila“ makety 15 nových modelů najednou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy