UAZ přináší první informace o jeho novém obytném voze

Obytný UAZ Profi | foto: UAZ

Ruská automobilka UAZ na svých stránkách zveřejnila první informace o svém novém obytném voze na podvozku malého náklaďáčku UAZ Profi. K mání bude, jak s náhonem zadních kol, tak i jak je pro UAZ typický s pohonem všech čtyř kol.

Bydlík s technikou UAZ Profi měří na délku 6150 mm, široký je 1990 mm a na výšku měří 2500 mm. Rozvor náprav je pak nemalých 3500 mm. Obytná nástavba má nosnou klec vyrobenou z ocelových trubek, na které jsou přidělány vnějších plastové panely. 

Obytný UAZ Profi | foto: UAZ

Na počítačových kresbách je vidět do obytného prostoru. V něm si můžeme všimnout, že v obytném UAZu se vyspí 4 osoby. Dvě na posteli pod stropem a další dvě osoby se vyspí pod nimi po sklopení sedačky. Dále je zde kuchyňský koutek se dřezem, plynovým vařičem a sklopným stolkem. Pro co největší soběstačnost a pohodlí na cestách je v UAZu též sprcha a toaleta. Déle si můžeme všimnout poměrně velké šatní skříně.

Obytný UAZ Profi | foto: UAZ

Obytný UAZ Profi | foto: UAZ

Pod kapotou UAZu Profi se nachází atmosférický čtyřválcový zážehový motor ZMZ o objemu 2,7 litru, jenž je naladěn na výkon 149 koní. Ten může být buď čistě na benzín a nebo ve dvoupalivové verzi na benzín a LPG. Přes manuální převodovku jsou poháněna pouze kola zadní nápravy. Za příplatek je možné objednat verzi s náhon na všechna čtyři kola.

Konkrétní cena a zahájení výstavy není doposud známo. Na tyto informace si prý máme zatím počkat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy