Škoda prozradila, jak dál s elektromobily

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV | foto: Škoda Auto

Škoda plánuje rozšířit svoji nabídku čistě bateriových elektrických vozů o kupé verzi modelu Enyaq a zcela nový menší crossover.

Nedávno česká automobilka uvedla na trh svůj první elektromobil Enyaq na základě platformy MEB koncernu Volkswagen. Ten má stejnou velikost jako Volkswagen ID. 4, liší se však nataženým rozvorem a zavazadlovým prostorem, který vychází o 42 litrů lépe ve prospěch Enyaqu.

Šéf designu Škody Oliver Stefani řekl, že zaměření na zavazadlový prostor odráží popularitu modelů Octavia a Superb ve verzích kombi, a dodal, že zůstane prioritou designu pro budoucí elektromobily značky.

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV | foto: Škoda Auto

„Prostornost je pro nás důležitá, je to funkčnost, lidé to mají rádi,“ řekl Stefani a dodal: „Hodně místa a velký zavazadlový prostor je něco, čím vyniká Enyaq.“ Ve srovnání s ostatními modely, které sdílí platformu MEB, má nejdelší zadní převis.

Kupé Enyaq již bylo testováno a představení by mělo proběhnout příští rok. Očekává se, že za ním bude následovat menší vůz, který bude svými rozměry blízký modelu Volkswagen ID. 3.

Stefani také slíbil, že budoucí elektrické Škody budou mít „emotivnější“ design, který bude vycházet z modelu Enyaq a zároveň se bude odlišovat od vozů se spalovacími motory.

„Enyaq je zatím průkopník, protože je jediný elektromobil, který máme a chtěli jsme současně, aby zapadl do rodiny Škoda,“ řekl Stafani. „Jakmile budeme mít více elektromobilů, budeme rozvíjet jejich design mnohem dál.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy