Rolls-Royce Boat Tail je s cenovkou 28 milionů dolarů novým nejdražším automobilem na světě

Rolls-Royce Boat Tail | foto: Rolls-Royce

Automobilka Rolls-Royce oznámila, že pro své nejzámožnější klienty postaví trojici superluxusních automobilů šitých na míru. Vzniknou pouze 3 exempláře a dnes vám přinášíme projekt divize na klíč.

Britský výrobce luxusních vozů představil kabriolet s názvem Rolls-Royce Boat Tail. Tento název již nesla řada vzácných modelů této společnosti na přelomu 20. a 30. let minulého století. Svým vzhledem připomínaly luxusní motorový člun na kolech. 

Rolls-Royce Boat Tail | foto: Rolls-Royce

Novodobý Boat Tail vznikne ve třech exemplářích a s cenou 28 milionů dolarů (asi 585 milionů Kč) se stane suverénně nejdražším novým vozem na světě. Tato částka přibližně o 200 milionů Kč převyšuje cenu doposud nejdražšího Bugatti Centodieci.

Pod ručně tvarovanou karoserií z hliníku se ukrývá platforma Architecture of Luxury, jež je převzatá z nového Phantomu. Celková délka vozu je impozantních 5800 mm. Největší zajímavostí celého vozu je "pikniková souprava", jež se nachází v zadní části vozu. Ta je kryta dvěmi víky, která se otevírají vzhůru ve stylu motýlích křídel. Pod nimi se nachází dvě ledničky a speciální sadu nádobí a příborů od pařížské společnosti Christofle. Pro maximální pohodlí při pikniku je posádce k dispozici dvojice stoliček a slunečník vybíhající ze zadní části vozu. 

Pod přední kapotou je umístěn známý motor V12 6,75 litrů twin-turbo o výkonu 563 koní. Hodnoty jako je maximální rychlost a nebo zrychlení z 0 na 100 km/h automobilka Rolls-Royce nezveřejnila. Prý u takového vozu jako je Boat Tail nejsou tyto údaje podstatné. Jediné, co je zde podstatné je nabídnout maximální prožitek z 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy