Kama-1, nový ruský elektromobil nabízí bezkonkurenční poměr ceny a výkonu

Kama-1 | foto: youtube.com

Ruský vý­rob­ce ná­klad­ních vo­zů Ka­ma ve spo­lu­prá­ci s Pe­t­ro­hrad­skou stát­ní po­ly­tech­nic­kou uni­ver­zi­tou (SPb­PU) před­sta­vil elektromobil Ka­ma-1. Dle dostupných informací má jít o jeden z nejlevnejších elektromobilů nejen v Rusku.

Třídveřový čtyřmístný kompaktní crossover byl vyvinut v souladu s moderními trendy na trhu mobility a dopravy. Rozměry crossoveru jsou následující: šířka 3,4 m, výška 1,7 m a na výšku 1,6 m. Elektrické vozidlo je vybaveno lithium-iontovým akumulátorem s kapacitou 33 kW/h, který napájí elektrický motor o výkonu 80 kW (109 koní), které umožňují maximální rychlost 150 km/h a dojezd 250 km na jedno nabití. Velmi působivý je údaj o zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,7 s. Baterie se v normálním režimu nabije za 6 hodin a v rychlém režimu za 20 minut.

Kama-1 | foto: youtube.com

Kama-1 | foto: youtube.com

Kama-1 | foto: youtube.com

Velkou zajímavostí je pojetí interiéru, kde má na starost velkou část ovládacích prvků 10 palcový displej infotainmentu umístěný do středu volantu. Airbag tak našel své místo nad čelním sklem. 

Dle předpokladů se k prvním zákazníkům Kama-1 dostane nejdříve v roce 2024. A teď to nejzajímavější, předpokládaná cena je dle výbavy v rozmezí od 1 po 1,3 milionů Rublů, což je asi 300 až 390 tisíc Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy